Stort sett vellykket nostalgitrip med John Fogerty
Joh Fogerty spilte i Oslo Spektrum 4. juli 2019

Linda Holzerland5 juli 20198min
Joh Fogerty spilte i Oslo Spektrum 4. juli 2019

USA feiret sin nasjonaldag i går, og da var det passende med konsert med selveste John Fogerty, på mange måter en av de mest amerikanske artistene som finnes. Fogerty har kalt turnéen My 50 Year Trip, som henspiller på at det er omtrent så lenge siden gjennombruddet med Creedence Clearwater Revival.

John Fogerty gjestet Oslo Spektrum med sin My 50 Year Trip-turné.

 

Opplagt 74-åring

Peacetegnet i konserttittelen, 60-tallsmusikken som spilles, og bildene som vises på skjermen før konserten antydet at dette blir en konsert i nostalgiens tegn. Det viste seg å stemme, men fikk både gode og mindre heldige utslag.

Creedence Clearwater Revival-frontmannen har holdt seg godt.

Det er en tydelig opplagt og entusiastisk John Fogerty som kommer på scenen, og det er troverdig når han sier at han ikke kan vente med å sette i gang og spille. Bortsett fra et par låter fra solokarrieren, spiller han seg gjennom en lang rad av den imponerende hitrekka som Creedence hadde i en treårsperiode rundt overgangen fra 60-tallet til 70-tallet. Stemmen er litt lysere enn da sangene ble innspilt for 50 år siden, men er ellers god, og gitarspillet sitter som før. Creedence-låtene blir stort sett spilt med et firemannsband som blant annet inkluderer en kloning av en 25 år gammel John Fogerty, som ingen er overrasket over at etterhvert blir introdusert som hans sønn. Fogerty og bandet høres overraskende lite glatte ut, og det fungerer veldig bra med hans rocka låter og upretensiøse stil.

Fogerty-klanen på scenen i Oslo Spektrum: Tyler, John og Shane Fogerty.

Tvilsom hippiefest

Dessverre kommer det etterhvert et langt midtparti, der Fogerty roter seg litt lang bort fra grunnkonseptet. Det begynner med at han forteller en morsom historie om når Creedence spilte på Woodstock i 1969, og at han skrev “Who’ll Stop The Rain” om opplevelsen. Men så skal han og bandet hylle de andre som spilte på festivalen med å spille deres sanger, og da blir det som å se verdens dyreste coverband som etterligner Joe Cocker, The Who og Sly & The Family Stone. Det pøses på med effekter, og det blir trangt på scenen som fylles opp med masse hippiekledde musikere og dansere. Etterhvert får vi også piano-, bass- og trommesolo, enda en sønn som synger et par låter, og det topper seg til slutt med flammekastere og konfetti. Som amerikaner er det forståelig at han vil lage litt show, men det blir for mye av det gode. Det virker egentlig ikke som det passer så godt for den ellers jordnære og konkrete Fogerty, som uten tvil gjør seg best uten all staffasjen.

En hyllest til John Lennon, som riktignok ikke spilte på Woodstock.

Heldigvis fortsetter han Creedence-hitrekka sammen med kjernedelen av bandet mot slutten av konserten. Med Fogerty er det enkle ofte det beste, som når det blir allsang på “Have You Ever Seen The Rain?”, eller når han avslutter hovedsettet med sin kanskje beste og tøffeste låt, Vietnamkrigprotesten “Fortunate Son”. Selvsagt blir det en ekstra runde med konfetti etter siste ekstranummer, men da har heldigvis inntrykket av midtpartiet lagt seg, og man sitter igjen med å ha sett en legende som for det meste er strålende når han holder seg til det han kan best. 

John Fogerty leverte mange klassikere, både egne sanger og coverlåter.
Setliste – John Fogerty, Oslo Spektrum 04. juli 2019
 1. Born On The Bayou
 2. Green River
 3. Lookin’ Out My Backdoor
 4. Susie Q
 5. Who’ll Stop The Rain
 6. Hey Tonight
 7. Up Around The Bend
 8. Blueboy
 9. Rockin’ All Over The World
 10. I Heard It Through The Grapevine
 11. With A Little Help From My Friends
 12. Long As I Can See The Light
 13. My Generation
 14. Good Golly Miss Molly
 15. Everyday People/Dance To The Music
 16. Give Peace A Chance
 17. Run Through The Jungle
 18. Keep On Chooglin’
 19. Have You Ever Seen The Rain?
 20. Down On The Corner
 21. The Old Man Down The Road
 22. Fortunate Son
 1. Bad Moon Rising
 2. Proud Mary

 

– Vidar Mykkeltveit

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.