Spar penger ved å refinansiere forbrukslån

Linda Holzerland13 april 20197min
pexels-mikhail-nilov-6963030

Dette er en betalt annonse fra PGS Marketing AS v/ Beste-kredittkort.no.

Noe av det mest lønnsomme du kan gjøre, dersom du sitter med flere dyre lån, er å refinansiere dyre lån og kredittkortgjeld. Dette kan du egentlig vurdere å gjøre ofte siden bankenes utlånsrente kan bli endret på kort varsel.

En refinansiering kan være veldig gunstig hvis du sitter med en dyr gjeld som for eksempel kredittkortgjeld, varefinansiering eller smålån.

Her kan du lese deg opp på refinansiering av lån og hvorfor dette kan være nøkkelen for en bedre privatøkonomi.

Hva betyr det å refinansiere gjeld og forbrukslån?

Ved å refinansiere betyr det at du tar opp et nytt lån for å betale ned et eller flere eksisterende lån. Her er poenget å erstatte gammel gjeld med en ny gjeld med lavere renter og bedre betingelser og vilkår.

Ifølge flere undersøkelser av norske banker, er inntil 60% av de som ønsker å refinansiere ute etter å kvitte seg med dyre forbrukslån og kredittkortgjeld.

Tips: Sammenlign forbrukslån før du låner penger

Derfor kan du spare mye penger ved å refinansiere forbrukslån

Har du for eksempel mye gjeld fra varefinansiering, vil en lavere rente være en av de viktigste årsakene til du bør refinansiere.

Å få en lavere rente enn den du allerede har er den viktigste årsaken til du bør samle all din dyre gjeld. Det er spesielt viktig dersom du har kredittkortgjeld eller dyre regninger fra ulike varefinansieringer. Dette er en god løsning som kan være avgjørende for de som sitter med en høy og kostbar gjeld.

En varefinansiering er et tilbud om å betale ned en vare eller et produkt over en lengre periode, som for eksempel hvitevarer og andre husholdningsartikler. En slik finansiering medfører gjerne renter som er høyere enn for eksempel kredittkortgjeld og man bør kvitte seg med disse så raskt som mulig.

Noen fordeler du får ved å refinansiere

Den største fordelen du får ved en refinansiering, er en reduksjon i rentenivået. Dette er en lønnsomhet som vil øke proporsjonalt med lånebeløpet og rentereduksjonen som du får.

Du kan for eksempel låne 100.000 kroner i et refinansieringslån, hvor du får en rentereduksjon på 7%. Da vil 1% reduksjon i den nominelle renten utgjøre et avslag på 1000 kroner. Det vil bety et avslag på 7000 kroner per år.

Vær oppmerksom på at en refinansiering bare vil være lønnsomt hvis rentebesparelsen overgår gebyrene som du betaler til långiver.

En refinansiering kan føre til reduserte gebyrkostnader

Reduserte kostnader i form av gebyr er også en god fordel med en refinansiering. Dette gjelder spesielt for personer som har mange smålån hvor termingebyret belaster alle gjeldsposter hver måned. Eksempelvis vil et termingebyr på 40 kroner i måneden høre lite ut, men det kan bli en stor ekstrakostnad for personer som betaler på mange lån samtidig.

Refinansiering av lån uten sikkerhet

Sitter du med flere lån uten sikkerhet vil det være smart av deg som låntaker å følge med på markedsutviklingen, spesielt når det kommer til rentesats. Du må likevel ikke glemme at alle rentetilbud utarbeides på individuell basis. Det betyr at du må søke hos en aktuell låntilbyder for å få et reelt tilbud.

Du kan likevel se om din tilbyders rentesatser er noen lunde lik som markedets. Deretter er det viktig at du vet at endringer i din egen økonomiske situasjon kan ha en betydelig innvirkning på låneavtalen din.

Lån uten sikkerhet er i bunn og grunn basert på bankens risikovurdering av inntekten du har og gjelden du har. Skulle du få høyere lønn, betaler ned gjeld, eller reduserer dine månedlige kostnader på en annen måte, kan det være smart å søke om refinansiering. Det vil alltid være lurt å redusere lånets totalkostnad.

Dette er en betalt annonse fra PGS Marketing AS v/ Beste-kredittkort.no.
Journalistene og redaksjonene i Metro Sounds har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.