Oslo Kulturnatt 2019 – Se anbefalingene fra Radio Rox

Linda Holzerland11 september 20195min
Banner-til-FB

På fredag fyller et av Oslo beste kulturtilbud 15 år: Kulturnatt! Ca. 200 institusjoner åpner sine dører for å presentere seg og invitere alle i Oslo til å bli bedre kjent med dem. Fra kl 12 på fredag til kl 6 på lørdag morgen kan du oppdage helt nye sider ved hovedstaden og alt er gratis.

Bli bedre kjent med Oslo

Det kan være vanskelig å bestemme seg for noen av alle de fantastiske eventene. Erfaringsmessig rekker man bare en håndfull, derfor er det viktig å planlegge og prioritere. Vi har nilest programmet og satt sammen en rekke anbefalinger for deg! Hele programmet finner du her og du kan også sette sammen din egen løype. 

Konserter

På Popsenteret får du sett Tommy Tee, Don Martin, Fela, Boss Castro, Mae og Lotus som leverer beinhardt med Olsenbanden som bakteppe ute i bakgården – i tillegg kan du besøke Popsenteret gratis (sterkt anbefalt for alle rockefans) eller prøve deg som artist selv på Øvingshotellet. Nye artister kan du også oppdage på Sub Scene eller UngInfo denne kvelden. Det Norske Teatret inviterer til plateslepp med Sandra Kolstad som har lagd et bestillingsverk der hun tolker Jon Fosses dikt. I tillegg kan du få med deg alt fra klassisk musikk til sjømannskor, klezmer, jazz, bollywood og opera.

Kunst

Klima står høyt på agendaen for mange for tiden, og Ekebergparken tilbyr i år klimavandringer i skulpturparken. I tillegg kan du få med deg utstillingen “Foto for miljøet” på Fotografihuset. Freiasalen vil være åpen under Kulturnatt og gi deg en sjelden sjanse til å se 12 Munch-malerier som han spesiallaget til sjokoladefabrikken. Oslo Røde Kors oppfordrer deg til å bli kunstner! Bli med på et kunstverk eller lær deg å tegne. Lei av de samme gamle eventyrene? Ta turen til Bruket og les noen grove og absurde eventyr, samt råtøffe illustrasjoner. 

Historie & Museum

For å være en relativt liten hovedstad har Oslo overraskende mange museer å by på. Det er kanskje en stund siden du har vært på Folkemuseum og Teknisk Museum? Da er det på tide å friske opp minnene. Besøk dampbåten D/S Børøysund fra Norsk Veteranskibsklubb på Rådhuskaia, som blant annet var med i filmatiseringen av Halvbroren i 2013. Røverstaden skal i år få sitt eget blåskilt, og i den anledning blir det både film og samtale om legendariske Club7. Ellers har Oslo mange små og kanskje litt sære museer som likevel er verdt et besøk: Gaustadmuseet, Nordisk Bibelmuseum, Sporveismuseet, Observatoriet, Småflaskemuseet og Skøytemuseet. 

Litt av hvert

Vil du se Oslo fra nye vinkler? På Kulturnatt kan du klatre opp Rådhuset. Hvis du liker mentale utfordringer, kan du prøve deg på Amnesty Internationals quiz på Dattera til Hagen. Litteraturhuset vier natten til kultserien Buffy The Vampire Slayer med et eget foredrag.  Glad i utekino? Hvis svaret er ja, kan du velge mellom Werner Herzogs legendariske operafilm Fitzcarraldo på Frysja med live opera eller Elling på Tøyen Torg. Redd for dårlig vær? Tarantinos nyeste film Once Upon A Time In Hollywood kan du se gratis på Odeon kino. 

Kom deg ut og bli (bedre) kjent med byen din!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.