Oslo Kulturnatt 2018 – Se anbefalingene fra Radio Rox

Linda Holzerland13 september 20185min
Banner-utentekst

På fredag åpner ca. 200 institusjoner sine dører for å presentere seg og invitere alle i Oslo til å bli bedre kjent med dem. Det er duket for et av de mest spennende arrangementene i Oslos kulturtilbud: Kulturnatt! Fra kl 12 på fredag til kl 6 på lørdag morgen kan du oppdage helt nye sider ved hovedstaden og alt er gratis.

Bli bedre kjent med Oslo

Det kan være vanskelig å bestemme seg for noen av alle de fantastiske eventene. Erfaringsmessig rekker man bare en håndfull, derfor er det viktig å planlegge og prioritere. Vi har nilest programmet og satt sammen en rekke anbefalinger for deg! Hele programmet finner du her.

Konserter

Norske Zeromancer spiller på Parkteatret og det legges ut 10 gratis billetter til den ellers utsolgte konserten. Førstemann til mølla gjelder. På Popsenteret kan du være med på en akustisk aften med unge artister – i tillegg til å besøke Popsenteret gratis (sterkt anbefalt for alle rockefans) eller prøve deg som artist selv på Øvingshotellet. Nye artister kan du også oppdage på Sub Scene denne kvelden. I tillegg kan du få med deg alt fra klassisk musikk til kor, bollywood og opera.

Kunst

Er du en av de som ennå ikke har vært på det nye Astrup Fearnley Museet? Kulturnatt Oslo gir deg sjansen til å oppleve museet gratis. Hvis du har vært på de største kunstmuseene kan du enkelt fordype deg i noen litt mindre kjente museer og gallerier som holder åpne denne kvelden. For alle Oslo-entusiaster anbefaler vi Fotobokfestival Oslo 2018 og Fotografihuset.

Historie & Museum

For å være en relativ liten hovedstad har Oslo overraskende mange museer å by på. Det er kanskje en stund siden du har vært på Folkemuseum og Vikingskipshuset på Bygdøy? Da er det på tide å friske opp minnene. Et skip du faktisk kan gå på er dampbåten D/S Børøysund fra Norsk Veteranskibsklubb på Rådhuskaia, som blant annet var med i filmatiseringen av Halvbroren i 2013. Ellers har det de siste 10-15 år dukket opp en hel rekke med nye museer som alle er åpne under Kulturnatt Oslo: 22. juli-senteret, Arbeidermuseet, Nasjonalmuseet – Mellomstasjonen, Nordisk Bibelmuseum og Popsenteret.

Litt av hvert

Har du alltid hatt lyst til å slenge deg på ølbryggertrenden, men vet ikke hvor du skal begynne? Brygglabb hjelper deg gjerne. =Oslo-selgerne har du garantert sett i gatene og kanskje du har vært innom =Kaffe? Nå kan du hilse på dem, få med deg diktopplesning og musikalske innslag mens du kjøper et blad hos Erlik Oslo. For deg som er glad i sjokolade og kunst anbefaler vi en tur innom Freia sjokoladefabrikk. Se på Freiasalen som er utsmykket av Edvard Munch samtidig som du kan handle noe godt. Glad i utekino? Hvis svaret er ja, kan du velge mellom Uno på Tøyen og Donnie Darko i Nedre Foss Park. Etterfesten til Donnie Darko skjer på Revolver.

Kom deg ut og bli (bedre) kjent med byen din!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.