Leon Bridges seiler skuta selvsikkert hjem
Leon Bridges på Rockefeller 27. oktober 2018

Linda Holzerland29 oktober 20189min
Leon Bridges på Rockefeller 27. oktober 2018

Et utsolgt Rockefeller ventet i spenning på soulstjerneskuddet fra Texas, Leon Bridges, som vendte tilbake til Oslo med sitt andre album Good Thing i bagasjen. Allerede med oppvarmingen av Amber Mark ble standarden satt for kvelden: en tidsreise til 90-tallets soul og R’n’B.

Et sted mellom Sam Cooke og Usher

Leon Bridges har skiftet stil

Mens halve Oslo gikk rundt i Halloweenkostymer denne lørdagen, valgte Bridges et merkelig par stygge skinnbukser som han selv måtte kommentere. Dressen er lagt på hylla for godt og det er også 60-tallet. Det var mye spenning og spekulasjoner knyttet til oppfølgeren til Coming Home som kjentes som et album fra en annen tid. Årets utgivelse har et mye mer moderne sound med en blanding av disco, funk og R’n’B, men det viser også en naturlig utvikling i henhold til musikkhistorien og Bridges selv som har vokst opp på 90-tallet. Hans tilstedeværelse på scenen med dansing og engasjering av publikum minner om en ung Usher; han virker trygg på seg selv og stemmen hans sitter som den skal.

Ny vri på gamle låter

Ved siden av mye dansing, har han et band bestående av syv musikere som fyller scenen. Med seg har han også en dame og en mann som fungerer som kor og som i tillegg er aktive på ymse instrumenter. Allerede under den andre låta, “Bad Bad News,” får vi en utvidet instrumental del som det blir en hel haug av denne kvelden. Han har tydeligvis blitt glad i jamsessions og endrer på stilen på en del av låtene. På “You Don’t Know” forlenges refrenget der de to backingsangere får litt mer plass og under “Brown Skin Girl” sklir sangen mer ut i funk-stilen enn på albumversjonen. For låta “Georgia To Texas” hentes det fram en saksofon og akustisk bass, noe som gir både visuell og musikalsk variasjon på scenen.

En romantiker som begynner å bli voksen

Han åpner en kort romantisk seanse og viser selvironi når han innleder “Coming Home” ved å vie sangen til alle damene som dro med seg kjærestene sine på konserten. Bridges får mye respons fra publikummet både på det han sier, men også selve musikken. Singlen “Beyond” utløser stor innlevelse blant publikum når han synger “I’m scared to death that she might be it. That the love is real, that the shoe might fit. She might just be my everything and beyond.” Han er egentlig en følsom romantiker som skriver låter til moren sin “Lisa Sawyer” og litt naive feelgood kjærlighetssanger som “Smooth Sailin.’” Samtidig overrasker han med den ganske åpne sensuelle og seksuelle låta “Mrs.” som fører til nesten hysterisk fnising i begynnelsen.

Leon Bridges på Rockefeller, 27. oktober 2018

Å oppfinne seg selv på nytt

Han tar overraskende tydelig avstand fra det første albumet Coming Home, ikke bare utseendemessig, men også musikalsk i det han velger å skru opp tempoet på nesten alle låtene fra 2015-skiva. Det hele er lekent, men for de blant publikummet som hadde håpet på en hyllest til 60-tallet ble nok dette litt av en nedtur. For alle som ikke fikk med seg Oslo-konserten i 2016 så har denne sjansen virkelig passert. “We hope to give you your money’s worth” roper han ut underveis og det gjøres med et gjennomtenkt og gjennomført sett og show. Da er det godt å se at profesjonaliteten får seg et lite men faktisk sympatisk knekk når de må begynne om igjen på “Hold On” og et smil sprer seg blant bandet.

Leon Bridges framfører «Rivers» på Rockefeller

I tillegg til sistnevnte sang, får vi også “Ana” – begge låter som ikke er med på noen av albumene. Disse er veldig uptempo og funky som gjør det lett å få med seg folk, selv om de fleste ikke har hørt dem før. Bridges har bestemt seg for at det skal bli fest, særlig før pausen med hiten “Smooth Sailin’” som følges opp av “Flowers.” Under første ekstranummer “River” griper han selv til gitaren og har kun med seg kordama og keyboardisten, før festen avsluttes med “Mississippi Kisses” fra Deluxe-versjonen av Coming Home. Leon Bridges beveger seg musikalsk åpenbart mot nåtiden og det blir spennende å se hvordan han vil følge opp Good Thing. Men det er også litt vemodig å måtte innse at 60-talls-sjarmen igjen hører til fortiden.

 

Setlist – Leon Bridges på Rockefeller, 27. oktober 2018
 1. If It Feels Good (Then It Must Be)
 2. Bad Bad News
 3. Better Man
 4. Shy
 5. Coming Home
 6. Beyond
 7. Ana
 8. Georgia To Texas
 9. Forgive You
 10. Lions
 11. You Don’t Know
 12. Lisa Sawyer
 13. Hold On
 14. Brown Skin Girl
 15. Mrs.
 16. Smooth Sailin’
 17. Flowers
 18. River
 19. Mississippi Kisses

– Linda Holzerland

 

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.