Kurt Vile: Ingen fattigmanns Indian Summer på Rockefeller
Kurt Vile på Rockefeller 14. oktober 2018

Linda Holzerland16 oktober 20186min
Kurt Vile på Rockefeller 14. oktober 2018

Kurt Vile er tilbake igjen med et nytt album og en ny turné. Det 8. albumet på kun 10 år skal framføres, en produktivitet som kanskje kun toppes av Ryan Adams. På søndag inntok han sammen med bandet sitt, The Violators, Rockefeller og leverte en solid prestasjon med både nye og gamle låter på litt over en og en halv time.

Søndag er (H)Viledagen

Kurt Vile & The Violators

Et nesten helt fullt Rockefeller valgte å tilbringe søndagen med låtskriveren Kurt Vile som tidligere spilte gitar i The War On Drugs. At han er en flink gitarist beviste han ved flere anledninger utover kvelden og han viet store deler av konserten til lange instrumentale deler. Han er nok ikke den mest utadvendte frontmannen man kan tenke seg, men han trenger heller ikke å skjule seg bak et stort band og har virkelig funnet sin form med The Violators som backingband. Slik endte det altså i en musikkfokusert og rolig kveld som ga en fin avslutning på denne uka.

En åpenbar forbedring

Han begynner konserten med en av de nyeste låtene fra i år “Loading Zones” fra det ferske albumet Bottle It In. Derfra får vi blant annet også “Bassackwards,” “Cold Was The Wind” og en nydelig versjon av “Skinny Mini.” Han bytter stadig mellom elektrisk og akustisk gitar. Heldigvis har han med seg en gitaransvarlig som kommer løpende etter hver låt. Takket være ham slipper vi derfor altfor mange stemmepauser, i motsetning til den siste konserten der han spilte helt alene.

Kurt Vile på Rockefeller, 14. oktober 2018

Under “Stand Inside” forlater The Violators scenen og Vile spiller alene på akustisk gitar. Det er musestille i salen og alle øyne er rettet mot ham. Et annet høydepunkt blir “Pretty Pimpin” som kanskje er hans største hit fra B’lieve I’m Goin Down… fra 2015 og det går begeistring gjennom publikummet. Alle setter pris på at han er i så godt humør. Setlisten har en klar oppbygging til å bli en mer og mer rocka kveld og er spikra med noen godbiter fra tidlige album. Konserten avsluttes med to ekstranumre: “Baby’s Arms,” åpningslåta fra Smoke Ring for My Halo, og “Wild Imagination.”

When Hagrid met Grunge

Musikken får alltid mye plass hos Vile, ikke minst fordi han selv ikke er så komfortabel med å være midtpunktet. Han ligner en slanket versjon av Hagrid som vil være med i et grungeband. Han er en innadvendt og tilbakeholdende type som kan bli fenget av musikken og helt oppslukt av den. På Rockefeller virker han ekstremt opplagt, han er ydmyk og takker publikummet pent flere ganger. Vi får til og med noen glimt av hans humoristiske side, særlig når han lager noen merkelige lyder og utbryter i spontane utrop. Kort oppsummert var dette en takknemlig kveld, både for tilskuerne og Kurt Vile og han sendte et fornøyd publikum ut i en indian summer natt.

 

Setlist – Kurt Vile på Rockefeller, 14. oktober 2018
 1. Loading Zones
 2. Jesus Forever
 3. Hysteria
 4. Bassackwards
 5. Goldtone
 6. Stand Inside
 7. Wakin On A Pretty Day
 8. Baby
 9. Cold Was The Wind
 10. Pretty Pimpin
 11. KV Crimes
 12. Skinny Mini
 13. Baby’s Arms
 14. Wild Imagination

 

– Linda Holzerland

 

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.