Krüger & Krogh er tilbake!
Krüger & Krogh anbefales av Radio Rox

Linda Holzerland25 oktober 20185min
Krüger & Krogh anbefales av Radio Rox

Spesialetterforskerne Krüger & Krogh er klare for sitt neste oppdrag. Den lange ventetiden er endelig over og det andre albumet i rekken “Spøkelseståken” får du nå kjøpt hos din lokale tegneseriebutikk.

Krüger & Krogh har kommet med sitt andre album.

Tilbake til 60-tallet

Etter stor suksess med det første albumet i serien “Brennpunkt Oslo” er Krüger & Krogh tilbake i Oslo i 1964. Otto Krogh er en paragraflydig og litt eldre etterforsker som helst vil tilfredsstille sjefen sin og ofte går den enkle veien med minst mulig motstand. På den andre siden har vi Jacob Krüger, den unge, hippe og ivrige sidekicken som er veldig glad i The Zombies. De to jobber i det særskilte etterretningsorganet AFMA (Avsnitt for Mellemliggende Anliggender) og undersøke “tilsynelatende uforklarlige, usannsynlige og uoppklarlige” saker.

En overraskende suksess

Tre glade tegneserieskapere: Bjarte Agdestein,  Ronald Kabíček og Endre Skandfer (f.v.)

Bak tegneserien står Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček som alle har vanlige jobber og lager tegneserien på siden. Hele ti år brukte de på det første albumet som kom i 2014 og fikk umiddelbar gode tilbakemeldinger og anmeldelser. I etterkant av det første albumet fikk de blant annet til et samarbeid med Plan- og bygningsetaten om å illustrere Havnepromenaden i Oslo. De tre legger ekstremt mye arbeid, research og hjerteblod i serien, noe som vises i de mange detaljene som fører leseren tilbake til 60-tallets Oslo. Etterfølgeren jobbet de fire år med og det var verdt å vente så lenge, fordi den nye serien er like detaljert, humoristisk, mystisk og spennende.

Lanseringsfest på Tronsmo

Krüger & Krogh-skaperne under lanseringsfesten på et stappfullt Tronsmo.

12. oktober var det duket for lanseringsfest og de tre serieskaperne fortalte om prosessen og idéen bak toern. De forkastet historien de hadde sett for seg, og startet helt på nytt fordi de ikke ønsket å skuffe leserne eller seg selv. De hadde mye å leve opp til og fortalte at de ble tatt litt på senga av den overveldende suksessen med “Brennpunkt Oslo.”  Men selv om de brukte mindre tid på oppfølgeren ble ikke dette noe hastverk. Tvert imot er den nye boken blitt om mulig enda mer kunstnerisk gjennomført. Redaktør Iselin Røsjø Evensen fortalte om den detaljerte prosessen, og var også entusiastisk over at man denne gang kan glede seg over flere kvinnelige karakterer enn i første bok. Mye av handlingen er lagt til mystiske hendelser rundt Gamle Aker Kirke, med koblinger til både fjern og nær historie.

Krüger & Krogh har også fått sin egen øl

Hvis du er glad i Oslo, tegneserier og 60-tallet, er Krüger & Krogh det du burde bruke helga di på. Vi ønsker god lesing!

Flere bokanbefalinger finner du her.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.