Jimmy Eat World: Salt, svette og sukker på Rockefeller
Jimmy Eat World på Rockefeller

Linda Holzerland7 juni 20186min
Jimmy Eat World på Rockefeller

Amerikanske Jimmy Eat World spilte på Rockefeller 6. juni og tok publikummet med på en tidsreise til tidlig 2000-tallet. Bandet går fortsatt i samme type klær som for 20 år siden, og frontmannen Jim Adkins har fortsatt den samme sveisen, og rent utseendemessig har han ikke blitt et år eldre.

En treig start

Jimmy Eat World starter konserten med “Sure and Certain” fra den siste skiva Integrity Blues som kom høsten 2016. Det funker dessverre ikke helt, publikummet er tamt, lyden er dårlig og bandet virker ikke helt oppvarmet. Generelt er Jimmy Eat World ikke et band som gjør så mye ut av seg, og her kunne man virkelig trengt en frontfigur som er litt mer utadvendt.

Jimmy Eat World på Rockefeller

Etter noen sanger blir det en kort hyllest til Futures med flere låter fra 5. albumet etter hverandre. Her får vi av og til lengre instrumentalpartier som nesten blir for sære for publikummet som venter på hits. De nesten progaktige innslagene viser forsåvidt at Jimmy Eat World er mer enn et collegeband og at gutta på scenen er ekstremt rutinerte og proffe. De vet hva de gjør, og selv om tekstene kan regnes som emo, klarer de å unngå alle klisjeer under liveopptreden. Og så kommer endelig låta “Pain” og publikum blir virkelig entusiastisk.

Jim Adkins er imponerende flink til å kombinere gitarspilling og synging, men han er ikke noe ekstrovert. Likevel blir han litt mer pratsom etter hvert og det hjelper på stemningen. Det virker som alle trengte en liten oppvarming, både bandet, lyden og publikum.

Innfridde forventninger med klassikerne

“Hear You Me” på akustisk gitar er en sikker publikumsfavoritt og vi er i gang. Også det nye materialet i form av sangen “Love Never” blir godt mottatt. Konserten bygger seg utvilsomt opp fra sang til sang nå og alle tyr til klapping og allsang under “If You Don’t, Don’t.” Gitarist Tom Linton får æren av å framføre “Blister” og minner på at han en gang var vokalisten i Jimmy Eat World. Hovedsettet for kvelden avsluttes med “Bleed American.” Det er allerede en heftig og bra avslutning, men det er selvsagt mer i vente.

Jimmy Eat World spilte på Rockefeller 6. juni

Det blir tre ekstranumre og alle fra det mest kjente albumet Bleed American, “A Praise Chorus,” “Sweetness” og selvsagt “The Middle.” Nå er det så god stemning at det til og med blir crowd surfing og den litt labre starten på kvelden er helt glemt.

Setlist – Jimmy Eat World på Rockefeller, 6. juni 2018:
 1. Sure and Certain
 2. I Will Steal You Back
 3. Big Casino
 4. For Me This Is Heaven
 5. Futures
 6. Polaris
 7. Pain
 8. Pass The Baby
 9. Kill
 10. Get Right
 11. Lucky Denver Mint
 12. It Matters
 13. Always Be
 14. Hear You Me
 15. Love Never
 16. If You Don’t, Don’t
 17. Dizzy
 18. Blister
 19. Work
 20. 23
 21. Bleed American
 22. A Praise Chorus
 23. Sweetness
 24. The Middle

 

– Linda Holzerland

 

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.