Half Moon Run bryter med Janteloven
Half Moon Run på Rockefeller 21. februar 2020

Linda Holzerland22 februar 20209min
Half Moon Run på Rockefeller 21. februar 2020

Den kanadiske kvartetten Half Moon Run er tilbake! Med sitt tredje album A Blemish in the Great Light som kom i fjor var det på tide med et etterlengtet besøk i hovedstaden, og den som venter på noe godt venter som kjent ikke forgjeves. Som oppvarmer tok de med seg sin landsmann Tim Baker. En sympatisk kar med gitar og piano, som nok fikk seg en del nye fans denne kvelden. Hans nedtonete stil står i sterk kontrast til det som Half Moon Run har å by på, men kombinasjonen av de to gjorde dette til en fin helaften.

Er det lov å være så flink?

Half Moon Run på Rockefeller 21. februar 2020. Foto: Lisa Haugen Revheim.

Hvis du har hørt på platene til Half Moon Run og tenkt at de er flinke på storslagne arrangementer, med sanger bygd rundt ferdighetene sine og nydelige harmonier, lurte du kanskje også på hvordan de skal få til dette live på en scene? Svaret er at gutta i bandet vet så utrolig godt hva de driver med og behersker alle sine instrumenter – og det er det mange av i løpet av en konsert. De har to trommeslagere på stort sett alle sanger, men ikke nok med det så spiller begge ofte et annet instrument i tillegg og bidrar med vokal. Selv om de bare er fire medlemmer i bandet, er scenen på Rockefeller fylt med trommer, gitarer og keyboards. De får instrumentbytter til og med midt i en sang til å se lettvint ut, og scenearbeiderne har hendene fulle gjennom hele kvelden.

Half Moon Run er tilbake med sitt tredje album, A Blemish in the Great Light.

Vi kom litt ut av tellingen på hvor mange instrumenter de faktisk spilte, men i tillegg til fysiske instrumenter brukes også stemmene som et instrument, særlig under “New Truth,” som også kunne fungert som en New Order eller M83-sang. Generelt er det få band som leverer på så høyt nivå når det kommer til koring. Alle låter er flerstemte, men selv i en livesetting blir det homogent og harmonisk. Det er vanskelig å kategorisere bandet, de ser ut som et indieband fra 90-tallet, sjangermessig beveger de seg mellom folk à la Mumford & Sons eller Fleet Foxes og mer proginspirert flinkisrock. På et merkelig vis styrer de likevel unna mainstreamklisjeene og monotoni ved å skape en helt egen banddynamikk.

Søker perfeksjon

I Canada har man ikke hørt om Janteloven. Foto: Lisa Haugen Revheim.

Half Moon Run er såpass flinke at det nesten blir for perfekt. Man kan bli litt svimmel av all byttingen og bandet kan virke litt selvgode når de veksler mellom bass, piano og lapsteel-gitar på 5 minutter som om det er det mest normale å gjøre. Kjekkasene virker avslappet, men tar samtidig musikken seriøst. De to mer utagerende frontmennene Devon Portielje og Conner Molander er veldig klare for å spille på større scener enn dette. Sånn sett er det synd at det ikke er fullt på Rockefeller denne kvelden, samtidig er det kanskje siste gang de spiller for et så lite publikum siden ambisjonene er høye og det ikke mangler på talent. 

Fire favorittgutter

Det er en tydelig oppbygning i settet og første høydepunkt er den nyeste hiten “Favourite Boy” som kanskje er en av de mest poppa og syntha låtene de har. Den kommer overraskende tidlig, men sørger såklart for god stemning. Dette bare fortsetter fram til “Flesh and Blood,” så omorganiserer de seg på scenen – skal de virkelig sette en demper her? Ja, men på sin helt egen måte. “Sun Leads Me On” følger, der alle fire kommer til midten av scenen for å dele på mikrofon, og det er både søtt og sjarmerende. Publikumsfavoritter som “Call Me in the Afternoon” og “Full Circle” fra første skiva Dark Eyes får det til å koke greit med klapping og koring ikke bare fra scenen, men også blant tilskuerne.

«Sun Leads Me On» Foto: Lisa Haugen Revheim.

Å se Half Moon Run live er rett og slett imponerende. De har utvidet katalogen sin med en større produksjon enn sist på Parkteatret i 2016. Med åtte svære lyskastere som lyssetter musikken stilfullt, blir også sceneshowet enda mer avansert. Bandet og publikummet danser, drar på smilebåndet og ser ut til å kose seg like mye. Man kan ikke be om så mye mer enn det på en fredagskveld. 

Setlist – Half Moon Run på Rockefeller, 21. februar 2020

 1. 21 Gun Salute
 2. I Can’t Figure Out What’s Going On
 3. Then Again
 4. Unofferable
 5. Turn Your Love
 6. Natural Disaster
 7. Favourite Boy
 8. Narrow Margins
 9. Flesh and Blood
 10. Sun Leads Me On
 11. Need It
 12. Razorblade
 13. New Truth
 14. Call Me in the Afternoon
 15. Drug You
 16. She Wants to Know
 17. Jello on My Mind
 18. Fire Escape
 19. Full Circle

– Linda Holzerland

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.