God Jul fra Radio Rox!

Linda Holzerland20 desember 20196min
The Killers

Nå er det ikke lenge til jul og litt ferie for de fleste. Vi takker for et fantastisk år med masse god musikk, kule konserter og opplevelser, og for at du velger å høre på akkurat oss!

Her på huset er vi veldig glade i jul og har pepret spillelistene med en julelåt i ny og ne. Men ikke fortvil, vi har håndplukket noen gamle klassikere som har nok gitar i seg for å kunne spilles på Radio Rox! I tillegg har vi dypdykket i noen nyere julelåter av noen av våre favorittartister og funnet noen godbiter som du kan kose deg med hvis du begynner å bli litt lei av “O helga natt.”

The Darkness – Christmas Time (Don’t Let The Bells End) (2003)

Med The Darkness fikk glamrock et kort men intenst comeback tidlig på 2000-tallet. Barnekor, Justin Hawkins falsetto og den lett gjenkjennelige ironiske stilen til The Darkness gjør denne låta til en herlig avveksling i julestria. Om du synes at låta var deilig klisjefull, må du i alle fall sjekke ut videoen!

Julian Casablancas – I Wish It Was Christmas Today (2009)

Sangen tar utgangspunkt i en sketsj fra Saturday Night Live med Jimmy Fallon, Horatio Sanz, Chris Kattan og Tracy Morgan. Casablancas klarte å blande litt julebjeller med gitar i Strokes-stil. Det er godtgjort å bygge inn linjen “crazy ass world” i en så nydelig julelåt.

The Killers – Don’t Shoot Me Santa (2007)

Er det et band som virkelig elsker jul så må det være The Killers. Helt siden 2006 har de gitt ut en ny julelåt nesten hvert år for veldedighetsorganisasjonen Product Red og fansen har ventet i spenning på hva de skal finne på gang etter gang. Vår favoritt er “Don’t Shoot Me Santa” som kommer med den kanskje særeste videoen i rekka der du ikke bare får stygge julegensere og hånddukker, men også den skumleste julenissen du har sett.

Gamle klassikere i ny forkledning

Noen julelåter har blitt skikkelige klassikere, og mens noen elsker å høre dem år etter år, kan andre bli nokså lei av disse. Heldigvis finnes det noen band der ute som har valgt å spille inn noen av disse schlagerne på nytt og sette sitt eget preg på dem.

Weezer – We Wish You A Merry Christmas (2008)

Amerikanske Weezer har gjort en ny versjon av denne tradisjonelle engelske julesangen. Den ble gitt ut sammen med fem andre klassikere på EP’en Christmas With Weezer. Låta er veldig kort men hvis du ikke kommer i julestemning av denne så vet ikke vi!

The Shins – Wonderful Christmastime (2012)

Paul McCartneys klassiker fra 1979 har blitt gjort om av indierockheltene i The Shins. Hvis du vil høre en enda mer jovial og glad versjon, så må du ikke lete lenger. Denne varianten finner du på samlealbumet Holidays Rule og her er det også en del andre coverlåter med blant annet Rufus Wainwright, Sharon Van Etten, The Civil Wars og The Head And The Heart.

Iggy Pop – «White Christmas» (2009)

Selveste Iggy Pop har prøvd seg på verdens mestselgende single “White Christmas” og det er en sann glede! Skrevet av Irving Berlin i 1942 og blant annet innspilt av Bing Crosby har dette blitt en av de mest ikoniske julelåtene gjennom tidene. Iggy Pop gir sangen en egen vri uten å ta fra den julestemningen.

Jimmy Eat World – Last Christmas (2001)

På deluxeversjonen til albumklassikeren Bleed American finner du denne nydelige versjonen av Whams “Last Christmas.” Den allerede melankolske undertonen i låta fanges av Jim Adkins og gjøres om mulig enda tristere. Gutta i Jimmy Eat World pleier faktisk å framføre sangen under konserter i desember!

My Chemical Romance – All I Want For Christmas Is You (2004)

Selv om My Chemical Romance kanskje ikke er et band vi spiller så mye av til vanlig, så har denne versjonen fortjent en plass her. Er du lei av Mariah Careys original, får du deg en emorockcover her som kan få deg til å både gråte og le samtidig.

Med dette ønsker vi alle våre lyttere en riktig god jul og godt nyttår!

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.