George Ezra: Show og spetakkel med sikkerhetsnett
George Ezra spilte på Sentrum Scene 16. oktober 2018

Linda Holzerland17 oktober 20187min
George Ezra spilte på Sentrum Scene 16. oktober 2018

Den engelske singer-songwriteren George Ezra gjestet et utsolgt Sentrum Scene på tirsdag. Han er aktuell med sitt andre album Staying at Tamara’s og låta “Shotgun” har toppet hitlistene i flere land verden over. I går inviterte 25-åringen til fest i hovedstaden.

George Ezra spilte på Sentrum Scene 16. oktober 2018

Ungdommens dag

Det er ingen ringere enn lillebroren til George Ezra som varmer opp denne kvelden. Han opptrer under navnet Ten Tonnes og er en mer rocka utgave storebroren. De to ligner såpass mye at det særlig i starten kan virke som om ikke alle ser forskjellen på de to og det ganske unge publikummet jubler stort når han inntar scenen. De hovedsakelig kvinnelige tilskuerne har likevel mer å gå på og entusiasmen koker over når selve George endelig kommer på scenen.

Ingen overraskelser på lur

George Ezra solgte ut Sentrum Scene

Ezra er en gladlaks, alltid pratsom og han leverer mye av seg selv i sosiale medier. Kanskje for mye, fordi alt han forteller er ganske nøyaktig det samme som går igjen fra intervjuene han har gitt de siste par årene. Han er jo en morsom historieforteller, men historiene bak låta “Budapest” og også det nye albumet er ikke akkurat ukjente. Det hele virker litt for innøvd og en smule for påtatt, selv om han får den etterlengtede latteren fra publikummet. Konserten ellers blir en straight framføring uten noen store endringer på låtene. Etter kun én time forlater bandet scenen, det blir riktignok to ekstranumre, men heller ikke noe mer.

Hæla i taket

Det skal sies at mangelen på oppfinnsomhet ikke setter en stopper for atmosfæren. Det er til tiders hysterisk stemning, det blir mye applaus etter alt han sier, og tekstene sitter blant publikummet. Han har valgt de uptempo låtene på denne turnéen som gjør seg bra live og som egner seg til allsang. Med seg har han et stort turnéband, inkludert to blåseinstrumenter, og de jobber skikkelig hardt, danser og klapper for å oppfordre publikum til å gjøre det samme. Til gjengjeld får de koring og singalong hele veien av et begeistret publikum.

Det beste fra to verdener

Setlisten er fint balansert med låter fra både Staying at Tamara’s og Wanted on Voyage fra 2014. Han begynner med “Don’t Matter Now” og styrer skuta selvsikkert derfra. Særlig under de litt mer dramatiske sangene “Saviour” og “Did You Hear The Rain” fungerer det godt med så mange musikere på scenen. “Song 6” er en låt som aldri har fått noe ordentlig navn, og som ikke er med på noen av de to albumene. En veldig fin låt, og den eneste overraskelsen denne kvelden, som selv om den er nokså ukjent blir godt mottatt. Trombonemannen får en kul solo når det spilles “All My Love.” Under “Blame It On Me” er det disket for party og dans på scenen og det sprer seg helt til galleriet på Sentrum Scene. Etter en kort pause gjør bandet seg klart for finalen med “Cassy O” og “Shotgun” i spissen, og ser man seg rundt blant publikummet ble dette tross alt en topp kveld.

George Ezra på Sentrum Scene

Hvis du ikke har fått nok av George Ezra under konserten, kan du lese mer om podcasten George Ezra & Friends her.

 

Setlist – George Ezra på Sentrum Scene, 16. oktober 2018
 1. Don’t Matter Now
 2. Get Away
 3. Barcelona
 4. Pretty Shining People
 5. Listen To The Man
 6. Saviour
 7. Did You Hear The Rain
 8. Paradise
 9. Song 6
 10. Hold My Girl
 11. Sugarcoat
 12. All My Love
 13. Blame It On Me
 14. Budapest
 15. Cassy O’
 16. Shotgun

 

– Linda Holzerland

 

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.