Frank Turner med egen podcast

Linda Holzerland18 juli 20194min
62049309_2412284059050540_3151353073934350956_n

Uansett om du er historienerd, feminist eller bare glad i sære musikkhistorier vil du like denne podcasten!

I forbindelse med hans nyeste album No Man’s Land har Frank Turner lansert sin egen podcast Tales from No Man’s Land. Den nye skiva er et konseptalbum som feirer historiske kvinner og livene deres og den kan du få tak i fra 16. august. For å forkorte ventetiden til albumet og for å gi enda mer rom til de fantastiske kvinnene han har skrevet sanger om, kastet han seg på podcastbølgen. 

Konseptalbum mot hans egen vilje

Selv om Turner aldri ville lage et konseptalbum, endte han opp med å gjøre akkurat det. Turner studerte historie før han bestemte seg for å bli heltidsmusiker. Likevel fortsatt han å dypdykke i historiebøker, og noe han selv synes var interessant er nettopp de historiene som man ikke blir fortalt i de vanlige historietimene. Derfor velger han å fortelle om kvinner som kanskje ikke er så kjente i dag, men som man burde ha hørt om fordi de har vært pionerer innen sitt felt. Gjennom årene har Turner samlet såpass mange låter om historiske kvinner at han gikk til verks med sitt prosjekt og resultatet ble No Man’s Land, samt en podcast. 

 

12 viktige men glemte kvinner

Det er rett og slett imponerende at en engelsk låtskriver har gitt seg selv et oppdrag om å hylle historiske kvinner. Her får du alt fra historier om musikerne Sister Rosetta Tharpe og Dora Hand, men også historien bak andre spennende personligheter som Mata Hari, en spion under Første verdenskrig, eller Christa McAuliffe, en lærer og astronaut. Turner har fått med seg en del andre musikere på podcasten sin, men også historikere og andre kreative sjeler som har en eller annen tilknytning til disse kvinnene. 

Første episode og første låt fra No Man’s Land handler om Sister Rosetta Tharpe.

Gjør deg klar for fascinerende historier, nydelige låter og engelsk sjarm. Vi gleder oss til resten av podcasten og det nye albumet. På No Man’s Land er det forresten 13 låter totalt. Den siste låta er viet til hans mor som muligens også skal være med i podcasten – hvis hun sier ja til det. 

Podcasten finner du i din podcastapp eller klikk herLiker du podcaster om musikk? Da kan du også sjekke ut George Ezra & Friends.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.