Er komikere de nye rockestjernene?

Linda Holzerland22 februar 20198min
Komikere som rockestjerner

En ny britisk bølge kommer over Nordsjøen, riktignok ikke i form av musikk, men humor.

BBC Brits har med populære programmer som QI, Would I Lie To You, Live At The Apollo og 8 Out Of 10 Cats de siste årene brakt britiske komikere inn i stuene og hjertene til mange nordmenn.

Britisk humor har aldri hatt det bedre

Dette har de tydeligvis lagt merke til i Storbritannia og nå sendes stadig vekk komikerne over til hovedstaden. Showene er svære og ofte utsolgte. Flere store og kjente navn har besøkt Oslo og levert show av verdensklasse, deriblant må man nevne opptredener fra Ricky Gervais og John Cleese.

Komikerne får ikke bare mye oppmerksomhet og store scener. De har bygget opp fanskarer gjennom årene og hylles som rockestjerner. Mens man kanskje ikke blir så imponert på konserter lenger når en vokalist har lært seg å si “tusen takk,” blir vi desto gladere når komikerne har gjort litt research og tuller med aktuelle saker fra Norge. Samtidig som vi kan være litt stolte når alle er fornøyde med at vi er så flinke i engelsk at vi klarer å henge med på showene deres. Skryt og moro, hva mer kan be om?

Under følger en liten oversikt med noen av de største navnene du kan få med deg på scener i Oslo den nærmeste tiden, og hvilke rockestjerner de er komiverdenens svar på:

Michael McIntyre – Humorbølgens Oasis

Komikeren fra London har et enormt energinivå og er ekstremt observant. De detaljerte historiene fra hverdagen hans treffer så godt, fordi de er så folkelige og alle kan kjenne seg igjen i dem. McIntyre er humorens Oasis, han er både veldig flink og superpopulær. Mannen klarte nok en gang å selge ut Oslo Spektrum, men ble dessverre syk tidligere denne måneden. Showet ble utsatt til november. Hvis du ikke fikk billetter sist, bør du kanskje være litt raskere ute denne gang, det blir garantert utsolgt igjen.

Jimmy Carr – Komiverdens Morrissey?

Kongen av oneliners skal spille to show samme kveld på et stappet Sentrum Scene i morgen. Han har gjestet Oslo ved flere anledninger og klarer i like stor grad som Morrissey å polarisere. Alltid litt på kanten og i fare for å tippe over, leverer Carr gang på gang. Han er smart, men nonchalant og hvis du liker spisse kommentarer, er han mannen din!

Sarah Millican – Om Courtney Barnett hadde valgt humor over musikk

Engelske Sarah Millican er klar for sin første europaturné og Oslo er med på planen! Hun er direkte og tar opp temaer de fleste mannlige kollegaene hennes ikke ville snakket om. Millican forteller om livet sitt, forholdet mellom menn og kvinner og hun har ofte en feministisk vinkel på fortellingene sine. Hun er en tøff dame med hjerte rett på tunga. 10. mars kan du se henne på Folketeatret.

Eddie Izzard – David Bowies ånd lever videre

Like fargerikt og ekstravagant som David Bowie, opptrer den britiske komikeren Eddie Izzard. Han er den androgyne gudfaren av nyere britisk humor og kjører ofte sitt eget løp. Få klarer å levere monologer i det tempoet og ikke minst på så mange språk. Izzard spiller to ganger på Folketeatret i vår, og det blir nok på engelsk.

Kevin Bridges – Komikerne har fått sin egen Kanye West

Kort tid etter Eddie Izzard, gjester Kevin Bridges Folketeatret. Man vet ikke helt hvor man har den skotske komikeren, er han genial eller bare totalt ut av kjøre, akkurat som Kanye West? Hvis du ikke har sett Kevin Bridges (enten sanne eller usanne) historie om da han var på ferie og kjøpte en hest, må du nesten bare avse 5 minutter nå:

Også Irland sender sine komikere over kanalen

Dara Ó Briain har blitt Irlands største eksportsuksess etter å ha vært host for Mock The Week i mange år. Takket være hans naturfagbakgrunn kommer han alltid med underfundige kommentarer og slutter aldri å imponere. Han skal spille hele tre ganger på Folketeatret i mai, og det er fortsatt noen billetter igjen til den siste datoen.

Er komikere de nye rockestjernene?

Hvis du er fan av QI, kan du forresten få med deg hjernene bak spørsmålene – The QI Elves på Folketeatret senere i år. Denne uka ble det annonsert at No Such Thing As A Fish, som har gjort det stort i podcastverden, kommer til Oslo i mai.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.