– En av radiobransjens største pionerer har gått bort

mina@metrosounds.no1 juli 20186min
Rune Remøy Radio Metro 02

Denne artikkelen er signert Radio Metros salgs- og markedsdirektør Hilde Apneseth.

Vår gode kollega, og min tidligere sjef og nære venn, Rune Remøy døde 56 år gammel etter mange år med kreft mandag 2. juli. Han sovnet stille inn med sin kjære kone Catherine og sine tre flotte barn ved sin side.

Etter studier på Norges Markedshøyskole, og en kortere karriere innenfor markedsanalyse, ble Rune engasjert i oppstarten av flere nærradioer og produksjonsbyrået Både Og på starten av 90-tallet. Da P4 ble lansert i 1993 ble han hyret inn som selvstendig salgskonsulent og var rask til å «kapre» gullkantede kunder slik som Statoil, Posten og Norsk Tipping. Senere har han sagt at han aldri, hverken før eller senere, har tjent så mye penger som da han var selger i P4.

På radioseminar i Las Vegas ble han bedre kjent med daværende P4-sjef Svein Larsen, og da Larsen fikk jackpot på slotmaskinen og myntene strømmet ut, ble det klart for dem begge at dette var starten på en gullkantet relasjon. Det var ingen tvil om at Rune gikk utenpå alle andre når det var snakk om salg av radioreklame, og han overtok derfor ansvaret for den kommersielle delen av P4s virksomhet. P4 ble raskt en gedigen økonomisk suksess, mye takket være Runes ideer om hvordan salgsarbeidet skulle organiseres. P4 har siden levert betydelige overskudd i 25 år, og mye av hans arbeidsmetodikk lever videre i organisasjonen den dag i dag.

Svein Larsen og Rune Remøy ble et uatskillelig par både på jobb og privat. Etter P4 gikk ferden videre til Sør-Afrika der de to drev radiostasjoner i Cape Town, Durban, Rustenburg og Gaborone. Det var et afrikansk eventyr på godt og vondt, og paret ble rikere på felles opplevelser og fantastiske historier, enn glitter og gull. Da det etter flere år ble utlyst nye radiokonsesjoner i Norge, ble det derfor bestemt at de to igjen skulle søke lykken i hjemlandet.

Når det gjelder å vinne radiokonsesjoner er Larsen og Remøy fullstendig uslåelige. Snart var Larsen derfor radiosjef og Remøy salgsdirektør i Radio Metro. Tilbake i den norske radiomanesjen har de to klart å glede mange, men også erte på seg noen konkurrenter som synes de er vel brysomme til tider. Radio Metro har inntil nylig ikke vært noen gullgruve, og det har vært ti beintøffe år med mye jobbing. De to radiogründerne har likevel holdt humøret oppe og som vanlig tydd til masse galgenhumor, dyptpløyende samtaler og flere glass god rødvin for å finne veien videre til tross for massiv motstand både fra konkurrenter og myndigheter.

Ingen var sterkere faglig enn Rune Remøy. Han var umettelig på ny kunnskap og kunne på kort tid grave seg ned i en problemstilling på et imponerende detaljnivå, uansett om det handlet om hvordan hjernen lagrer informasjon, eller hvordan man bygger den perfekte pizzaovnen. På mange vis oppførte Rune seg som en kompromissløs forsker, og dette gav rom for konflikter med ansatte som ble beordret til å gjennomføre hans ideer i praksis, gjerne på svært kort varsel, og uten at han hadde involvert noen andre i beslutningen. Noen kunne nok oppleve Rune som en arrogant bedreviter, men i all hovedsak hadde han som oftest rett, og for dem som aksepterte dette var han en utømmelig kilde til kunnskap om radioreklame, radiosalg, markedsføring, markedsanalyse og alt mulig annet som det er mulig å lure på.

Rune var med å definere mitt voksne liv da han ansatte meg som sin assistent i P4. Der møtte jeg Svein Larsen som jeg siden giftet meg med. Med Runes bortgang har vi ikke bare mistet en god kollega, men også vår nærmeste venn. Rune og hans familie er vår familie. For oss har det vært radio morgen, middag og kveld i et kvart århundre. Uten Rune hadde det ikke vært noe radioeventyr og norsk radiobransje hadde sett annerledes ut uten ham.

Vi er mange som er takknemlige for all den kunnskapen Rune Remøy har delt i alle disse årene og han vil bli dypt savnet av alle som var glade i ham. Rune var opptatt av radiobransjen til det siste, og det er en trøst å vite at han fikk gleden av å oppleve at Radio Metro endelig går mye bedre før han forlot oss.

Radio Metro lever i Runes ånd og vi skal stå på videre til ære for hans minne.

Hilde Apneseth, salgs- og markedsdirektør i Radio Metro.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.