En introvert kveld på Rockefeller

Linda Holzerland2 mai 20198min
Better Oblivion Community Center

Bak det litt tunge navnet Better Oblivion Community Center skjuler Conor Oberst fra Bright Eyes og Phoebe Bridgers seg, som tidligere i år publiserte et kritikerrost selvtitulert album. At to såpass kjente navn danner band, eller riktigere sagt duo, og ikke opptrer under sine egne navn er et pussig valg som trolig kan ha kostet dem en del potensielle fans. Men noen ganger trenger man rent bord, en ny start og blanke ark.

 

Et musikalt samfunnshus

Navnet til Better Oblivion Community Center er program. Et svært samfunnshus smykker scenen, det selges stressballer i form av det lille kommunale bygget og før konserten begynner på ordentlig kommer det en mannlig stemme over høyttaleren og ønsker velkommen. Huset og stemmen minner litt om The Simpsons, samtidig som man får litt orwellske Big Brother-vibes.

Conor Oberst har startet nytt band. Ingen tårer, men mye bra musikk.

Have you ever tasted sound?

Første låt ut er åpningssporet fra albumet “Didn’t Know What I Was In For” og allerede denne føles litt tyngre i lydbildet enn på plata. Bridgers og Oberst har tatt med seg et band bestående av trommis, bassist og oppvarmeren Christian Lee Hutson på guitar. Oberst er åpenbart klar for en skikkelig konsert og rocker gitaren og hårsveisen gjennom mange av kveldens låter. Under mini-hiten “Dylan Thomas” og refrenget til “Sleepwalkin’” gires tempoet litt opp og det hele gir mersmak.

 

Et vellykket samarbeid

Oberst og Bridgers jobbet allerede i 2017 sammen på låta “Would You Rather” som ble med på hennes debutalbum Stranger In The Alps. I tillegg får vi noen flere coverlåter fra henne men også noen fra Bright Eyes-diskografien og ikke minst “Can’t Hardly Wait” av The Replacements. De gamle sangene framføres stort sett som duetter og det er det som fungerer så fint mellom disse to. De har virkelig funnet kjemien.

Under “Exception To The Rule” får de to fluktstoler på scenen og skaper litt feriestemning.

Den nyeste “Little Trouble” er uten tvil en låt som fungerer veldig fint live og også Bridgers egen sang “Funeral” overrasker som en rå pønkversjon med Oberst på vokal. Selv om noen låter framføres mer rockete, ligger den sårbare singer-songwriter-sjarmen fortsatt i lufta. Under “Chesapeake” er det så stille i salen at man hører ølbegerne knake på gulvet. Hvor godt stemmene til Bridgers og Oberst passer sammen og hvor mye de utfyller hverandre, kommer virkelig fram under de rolige låtene.

 

To introverter på hver sin ende av skalaen

De to er tydeligvis ganske forskjellige personligheter, selv om begge er introverter. Oberst har tatt på seg entertainerrollen denne kvelden og viser seg å være en ganske artig fyr. Han deler ut setlist allerede halvveis inn i konserten, gir mikrofonen til en publikummer under ekstranummeret “Scott Street” og erter Bridgers og hennes tilbakeholdenhet fra tid til annen. Han virker mer selvsikker og har en bedre sceneopptreden enn henne. Om det nå skyldes de ca 20 år i erfaring han har i forspranget eller om rollene er bevisst valgt, får nå være opp til dem.

Phoebe Bridgers iscenesetter seg og sin nydelige stemme i litt åndelig lys.

Bridgers spilte på Øya i fjor og den litt for tamme og ensformige opptreden ble dessverre ikke noe særlig minneverdig. Sammen med Oberst går dette mye bedre, men hun er fortsatt mest komfortabel bak mikrofonen og gitaren sin og gjør ikke stort ut av seg på scenen. Desto deiligere og overraskende er det å se henne slippe litt løs under “Easy/Lucky/Free.”

Better Oblivion Community Center på Rockefeller.

Til tross for at Better Oblivion Community Center består av to veletablerte navn klarte de ikke å fylle Rockefeller til den grad man kanskje skulle tro. For de som var der ble det derfor en forholdsvis intim opplevelse som man vel egentlig ikke kan klage på.

 

Setlist – Better Oblivion Community Center på Rockefeller, 1. mai 2019
 1. Didn’t Know What I Was In For
 2. Dylan Thomas
 3. Big Black Heart
 4. Forest Lawn
 5. Would You Rather (Phoebe Bridgers cover)
 6. Sleepwalkin’
 7. Exception To The Rule
 8. Chesapeake
 9. Can’t Hardly Wait (The Replacements cover)
 10. Service Road
 11. Little Trouble
 12. Lua (Bright Eyes cover)
 13. Funeral (Phoebe Bridgers cover)
 14. My City
 15. Scott Street (Phoebe Bridgers cover)
 16. Easy/Lucky/Free (Bright Eyes cover)
 17. Dominos

– Linda Holzerland

Her finner du flere konsertanmeldelser.

Våre radiokanaler

Kontakt oss

Gi oss ris eller ros ved å sende en e-post til info@radiorox.no

Har du ikke e-post eller foretrekker å ta ting per telefon?
Ring oss på: 21 55 59 10

Om Radio Rox

Du kan høre Radio Rox på hele det sentrale Østlandet på DAB og nett.
Du kan også høre oss her på radiorox.no eller tunein.com.

Personvernavtale

© 2024 Radio Rox. All rights reserved.